E-THESIS Teicrete EL EN
 
 Επικοινωνήστε με τη βιβλιοθήκη Βοήθεια
Αναζήτηση :      OK
 
 

E-Thesis     Επισκόπηση     Σχολές Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ)     Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)     Πτυχιακές 2012     Εφαρμογή συστημάτων ποιότητας ISO και HACCP στις ξενοδοχειακές μονάδες Le Meridien και Four Seasons.

Τίτλος Εφαρμογή συστημάτων ποιότητας ISO και HACCP στις ξενοδοχειακές μονάδες Le Meridien και Four Seasons.
Εναλλακτικός Τίτλος Application systems ISO and HACCP quality hotel units in Le Meridien and Four Seasons.
Περίληψη Η παρούσα εργασία ασχολήθηκε με το ζήτημα της εφαρμογής συστημάτων ποιότητας ISO και HACCP στις ξενοδοχειακές μονάδες. Πιο συγκεκριμένα στις Le Meridien και Four Seasons. Η εργασία ολοκληρώθηκε μέσα από έξι κεφάλαια . Πιο αναλυτικά, το πρώτο κεφάλαιο αναφέρθηκε στην ιστορία και το τουρισμό της Κύπρου, καθώς και τα προβλήματα αλλά και το μέλλον του κυπριακού τουρισμού. Στο δεύτερο κεφάλαιο καταγράφηκε ο ρόλος των ξενοδοχείων στη διαμόρφωση του τουριστικού προϊόντος. Έγινε αναλυτική αναφορά στις κατηγορίες των ξενοδοχείων. Στη συνέχεια, το τρίτο κεφάλαιο έκανε εκτενή αναφορά στη ποιότητα και τις επιστημολογικές προσεγγίσεις, εστιάζοντας αρχικά σε απόψεις γύρω από τη διοίκηση ποιότητας. Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν και αναλύθηκαν τα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας, καθώς και τα βραβεία ποιότητας. Έπειτα, αφού αναλύθηκε το σύστημα haccp και οι διαδικασίες του όσον αφορά τη διοίκηση ολικής ποιότητας στις κρατήσεις, αναφέρθηκαν οι αρχές ποιότητας τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, αλλά και οι στόχοι ποιότητας με επίκεντρο το πελάτη. Στη συνέχεια, το τέταρτο κεφάλαιο έκανε ανάλυση στη ξενοδοχειακή μονάδα Le Meridien και και Four Seasons σκιαγραφώντας τις λειτουργίες της κάθε επιχείρησης με εστίαση στους όρους και τις προϋποθέσεις διαμονής στο κάθε ξενοδοχείο. Το πέμπτο κεφάλαιο αποτέλεσε τη μεθοδολογία της έρευνας, όπου παρουσιάζονται οι τρόποι μέσα από τους οποίους πραγματοποιήθηκε η έρευνα. Το έκτο κεφάλαιο παρουσίασε γραφικά και ανέλυσε, τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την έρευνα και τέλος, η εργασία έκλεισε με τα συμπεράσματα και τις προτάσεις .Στο τέλος της εργασίας, παρατέθηκαν τα παραρτήματα της εργασίας.
Λέξεις κλειδία Κύπρος, σύστημα ασφάλεια τροφίμων HACCP, σύστημα ασφάλεια τροφίμων HACCP
Δημιουργός Χρίστου Ανδρέας
Επιβλέπων Τσιμητάκης Εμμανουήλ
Χρονιά 2012
Ψηφιακό Τεκμήριο

  Σύνδεσμοι
 

Κεντρική Βιβλιοθήκη ΤΕΙ

E-Locus

'Αρτεμις
 
Όροι Χρήσης | Τμήμα Πληροφορικής Κεντρικής Διοίκησης | TEI Κρήτης | © 2009