E-THESIS Teicrete EL EN
 
 Επικοινωνήστε με τη βιβλιοθήκη Βοήθεια
Αναζήτηση :      OK
 
 

E-Thesis     Επισκόπηση     Σχολές Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ)     Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)     Πτυχιακές 2012     Διασφάλιση ποιότητας, υγιεινής και ασφάλεια τροφίμων. Πώς αντιλαμβάνεται ο καταναλωτής την ποιότητα και τον κίνδυνο.

Τίτλος Διασφάλιση ποιότητας, υγιεινής και ασφάλεια τροφίμων. Πώς αντιλαμβάνεται ο καταναλωτής την ποιότητα και τον κίνδυνο.
Εναλλακτικός Τίτλος Quality, hygiene and food safety. How the consumer perceives the quality and risk.
Περίληψη Η ποιότητα τροφίμων έχει γίνει ένα σημαντικό ζήτημα τα τελευταία χρόνια. Οι διάφορες διατροφικές κρίσεις όπως η ασθένεια των τρελών αγελάδων, οι κρίσεις της διοξίνης στο γάλα και στα πουλερικά κοκ επηρέασαν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στη βιομηχανία τροφίμων. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει αναγκάσει τον άνθρωπο να αλλάξει κατά πολύ τις διατροφικές του συνήθειες και έχει παρατηρηθεί μια αύξηση προς την προτίμηση τροφίμων ταχείας κατανάλωσης, τα γνωστά σε όλους φαστ-φουντ, με διάφορες ονομασίες. Είναι αναγκαίο να γίνει κατανοητό πως αντιλαμβάνονται οι ίδιοι οι καταναλωτές την έννοια του διατροφικού κινδύνου και ποιες είναι οι προσδοκίες τους όσο αναφορά την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων διατροφής. Στα πλαίσια αυτής της πτυχιακής θα σχεδιαστεί ένα ερωτηματολόγιο που θα απευθύνεται στους καταναλωτές τροφίμων ταχείας κατανάλωσης. Θα καταγραφούν η γνώση τους όσο αναφορά την ποιότητα τροφίμων, την αντίληψη τους σχετικά με την εξέλιξη κινδύνων και τις αντιδράσεις τους έναντι των κινδύνων αυτών.
Λέξεις κλειδία καταναλωτής
Δημιουργός Μέγα Ευαγγελία
Επιβλέπων Κοκκινάκη Κατερίνα
Χρονιά 2012
Ψηφιακό Τεκμήριο

  Σύνδεσμοι
 

Κεντρική Βιβλιοθήκη ΤΕΙ

E-Locus

'Αρτεμις
 
Όροι Χρήσης | Τμήμα Πληροφορικής Κεντρικής Διοίκησης | TEI Κρήτης | © 2009