E-THESIS Teicrete EL EN
 
 Επικοινωνήστε με τη βιβλιοθήκη Βοήθεια
Αναζήτηση :      OK
 
 

E-Thesis     Επισκόπηση     Σχολές Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ)     Τμήμα Νοσηλευτικής     Πτυχιακές 2008     Οι διατροφικές συνήθειες των νοσηλευτών/τριών στο ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου.

Τίτλος Οι διατροφικές συνήθειες των νοσηλευτών/τριών στο ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου.
Εναλλακτικός Τίτλος The nutritional habits of nurses in PAGNH of Heraklion.
Περίληψη Η διατροφή του ανθρώπου συνδέεται στενά με τη υγεία του την οποία και επηρεάζει. Η μεσογειακή είναι το πρότυπο μιας ισορροπημένης διατροφής καθώς έχει αποδειχθεί ως ο πλέον υγιεινός τρόπος διατροφής που προστατεύει από παχυσαρκία, καρδιαγγειακά προβλήματα, διάφορες μορφές καρκίνων, ενώ σε συνδυασμό με την άσκηση και κίνηση υπόσχεται μακροζωία απαλλαγμένη από προβλήματα.. Η μεσογειακή διατροφή βασίζεται στην καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, δημητριακών, γαλακτοκομικών προϊόντων, περιορισμένη χρήση κόκκινου κρέατος και ζωϊκών λιπών με εξαίρεση όμως το λευκό κρέας (κοτόπουλο, γαλοπούλα) και τα ψάρια. Χαρακτηριστικό είναι ότι ως κύρια μορφή λίπους χρησιμοποιείται το ελαιόλαδο ενώ η μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρασιού θεωρείται αποδεκτή ως υγιεινή επιλογή. Σκοπός της μελέτης είναι η διερεύνηση των διατροφικών συνηθειών των νοσηλευτών και η συσχέτιση τους με δημογραφικούς παράγοντες. Στη μελέτη χρησιμοποιήθηκε δείγμα ευκολίας το οποίο εργάζεται στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Κρήτης. Από τα ευρήματα προκύπτει ότι τα ζυμαρικά καταλαμβάνουν την πρώτη θέση με ποσοστό 79% και ακολουθεί το κρέας με ποσοστό 70,5%.Ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί η αυξημένη χρήση ελαιολάδου σε καθημερινή βάση ( Ν 139 ). Η σωματική άσκηση αποτελεί συνήθεια κυρίως; Των αντρών ενώ οι γυναίκες φαίνεται να καταναλώνουν μεσημεριανό φαγητό.
Λέξεις κλειδία διατροφή, νοσηλευτής, νοσηλεύτρια, διατροφική συνήθεια
Δημιουργός Μακρή Μαρία, Πλίγκου Δέσποινα
Επιβλέπων Παχούμη Δέσποινα
Χρονιά 2008
Ψηφιακό Τεκμήριο

  Σύνδεσμοι
 

Κεντρική Βιβλιοθήκη ΤΕΙ

E-Locus

'Αρτεμις
 
Όροι Χρήσης | Τμήμα Πληροφορικής Κεντρικής Διοίκησης | TEI Κρήτης | © 2009